23 Ocak 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Yumurta


Malzemeler:

6 Yumurta
Yoğurt
5 Diş Sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, pul biber, yağ

Yapılışı:

Yumurtaları tam 5 buçuk dakika haşlayın. Eğer çok pişmiş seviyorsanız biraz daha uzun tutabilirsiniz. Sonra ocaktan alın ve soğuk suyun içinde beş dakika daha bekletin. Ardından yumurtaları soyun ve ikiye dilimleyin. Yoğurdu ezdiğimiz sarımsaklar ile karıştırın ve baharatları ilave edin. Ardından yumurtaları tabağa alın ve üzerine yoğurdu yayın. En üste de tereyağında hafifçe kızdırdığımız pulbiberli karışımı gezdirin ve dilerseniz maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder