7 Ocak 2013 Pazartesi

Yoğurtlu Kebap

Malzemeler:

4 Köfte
1 Diş Sarımsak
3 Domates
1 Yeşil Biber

Ekmeği İçin:

1 Yumurta Akı
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
Tuz

Yapılışı:

Yemeğimizi dört ayrı aşamada anlatmayı işinizi kolaylaştırması açısından uygun gördüm. 

İlk olarak : ekmeğin malzemelerini bir kaba alıp iyice karıştırın. Krep yapar gibi, tavaya çok az miktar sıvı yağ koyup, bir yemek kaşığı hamuru yayarak pişirin. İki yönlü pişirip bütün hamura bu işlemi uygulayın.

Diğer yandan:  domateslerden ikisini rendeleyip az miktar zeytinyağıyla tavada soteleyin. Suyunu çekince tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alalım.

Öte yandan: köftelerimiz ve kalan bir domates küp küp doğrandıktan sonra tavaya alınır. Hemen ardından Yeşil biber eklenir. Beraberce sotelenir.

Son aşama olarak da: yoğurdu sarımsaklayalım.

Şimdi ise önce ekmek/krep tabağa alınır. Üzerine yaptığımız domates sosu sürülür. Ardından sarımsaklı yoğurt sürülür ve son olarak da pişirdiğimiz köfteleri ekleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder