18 Ocak 2013 Cuma

Nohutlu Pirinç Pilavı


Malzemeler:

2 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Nohut
1 Tavuk Göğsü
3 Bardak Tavuk Suyu
Tuz, tereyağı, sıvı yağ

Yapılışı:
Bir gün önceden ısladığınız nohutu ve tavukları ayrı ayrı haşlayın. Pirinçleri tuzlu sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Pilav tenceresinde tereyağı ve sıvı yağda süzdüğümüz ve didiklediğimiz tavuk, nohut ve pirinçleri bir süre kavurun. Ardından üç bardak tavuk suyunu ilave edin ve yüksek ateşte kaynayana dek bekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağınızdaki en küçük ateşte kısık bir şekilde pişmeye bırakın. 

Unutmayın! Her türlü pilavı en kısık ateşle olabildiğince yavaş pişirirseniz çok daha lezzetli olacaktır. Ayrıca pirinç pilavının suyuna bir kaç damla limon suyu damlatırsanız parlak beyaz tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder