22 Ocak 2013 Salı

Yufkalı Lahmacun


Malzemeler:

4 Yufka
7 Sivri Biber
2 Domates
Yarım kg Kıyma
1 Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
Tuz, karabiber,sıvı yağ

Yapılışı:

Soğanı ince ince kıyıp, kıyma, salça ve iki yemek kaşığı yap ile kavurun. Küçük bir kapta yumurta ile bir çay bardağı sıvı yağı ve yoğurdu çırpın.
Bir yufkayı yayıp üzerine bu karışımı sürün ve dörde bölün. Sigara böreği sarar gibi yarıya kadar sarın sonra iki ucu birleştirin. Üçgenin ucunu içine alarak tutturun. İçine biraz yufka koyup kalınlaştırın ve üzerine kıyma harcını yayın. Sivri biber ve domates dilimlerini de ekleyin ve 200 derece fırında pişirin. İsteğe göre acı biber ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder