Malzemeler:
Asma Yaprağı
200 gr Kıyma
3 Soğan
1 Su Bardağı Pirinç
Dereotu, maydanoz, nane
Salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Kıymayı derince bir kaba alıyoruz. Soğanı üzerine rendeliyoruz. Malzeme listesindeki yeşillikleri harcın üzerine doğruyoruz. Salça, yağ, tuz ve baharatlar eklenip bir güzel karıştırılır.
Haşlanmış taze asma yaprağı veya salamura ise kaynamış suda 20 dakika bekletilmiş asma yapraklarının içine harcı koyup dilediğiniz kalınlıkta sararak tencerenize dizebilirsiniz. Pişerken üzerine sıvı yağ ve tuz dökebilirsiniz. İsteğe göre kuru nane de hoş bir lezzet verebilir. Üzerini çok az geçecek kadar su ekleyip pişiriyoruz.
Yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder