18 Ocak 2013 Cuma

Alman Usulü Patates Çorbası


Malzemeler:

2 Patates
1 Pırasa
2 Havuç
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Et veya Tavuk Suyu 
1 Çorba Kaşığı Un
2 Diş Sarımsak
Tereyağı, tuz, karabiber

Yapılışı:

Patates, pırasa, havucu küp küp doğrayıp tencerede yağ ve sarımsak ile soteliyoruz. Üzerine et suyu ile bir miktar sıcak su ilave edip çorbayı pişmeye bırakıyoruz.

Çorbamız pişerken ayrı bir tencerede tereyağında unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca soğuk sütü ve yarım su bardağı soğuk suyu ilave ediyoruz.

Çorbamız pişince malzemeleri püre haline getiriyoruz. Tuz ve baharatını ilave ediyoruz. Hazırladığımız sosu püreye ekleyip tencerede 10 dakika daha kaynatıp üzerini süsleyerek sıcak servis ediyoruz.

Unutmyın! Bütün çorbaları yaparken önce malzemeleri tavada soteleyip ardından suyunu ekleyerek yaparsanız her zaman daha iyi lezzet elde edersiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder