14 Ocak 2013 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:

250 gr Kadayıf
2 Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Süt
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Ceviz

Yapılışı:

Kadayıfı ince ince kıyıp tavada yağ ve şeker ile beraber kavurun. Kadayıflar pembeleşince cevizi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 

Diğer yanda muhallebi için 3 su bardağı sütü, 1 çay bardağı şekeri, 1 çay bardağı unu, nişasta ve yumurta sarısını derince bir tencerede alıp muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirelim. Vanilyayı ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Kadayıfın yarısını tepsiye dizelim üzerine muhallebiyi yayalım. Üzerine kalan kadayıfı tekrar yayıp hafifçe bastıralım. Fıstık ile süsleme yaptıktan sonra buz dolabında bir kaç saat bekletip dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder