23 Ocak 2013 Çarşamba

Etli Patates Dolması


Malzemeler:

1 kg Patates
250 gr Kıyma
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Domates
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
Maydanoz
Sıvı yağ, tuz, karabiber, salça

Yapılışı:

Pirincin içine kıymayı karıştırıp, soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Maydanozu kıyıp, domatesi de rendeledikten sonra, baharatlar, tuz ve salçayı ilave edip iki yemek kaşığı sıvı yap ile tatlandırıyoruz. 

Patateslerin içini oyuyoruz ve harcımızı pirinçlerin şişeceğini de hesaba katarak az miktarda dolduruyoruz. Küçük parçalar halinde tereyağı koyuyoruz ve tencereye diziyoruz. Üzerini dilerseniz domates ile kapayabilirsiniz. Suyunu ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 

Not: Eğer dolmanızı fırına dayanıklı bir kapta pişirme şansınız varsa bu şekilde yapın. Ve tencerede piştikten sonra üzerine kaşar rendeleyip 200 derece fırında pişirmeye devam edin. Hem çıtır olacaktır hem de farklı bir lezzet katacaktır.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder