15 Ocak 2013 Salı

Kuzulu Güveç


Malzemeler:

500 gr. Kuşbaşı Doğranmış Kuzu
2 Domates
2 Sivri Biber
2 Kırmızı Biber
1 Soğan
5 Diş Sarımsak
Kaşar Peyniri
Tuz, karabiber, sıvı yağ, kırmızı biber

Yapılışı:
Evdeki fırında yapacaksanız:

Kuzu eti 5 dakika kadar az suda haşlanır. Yumuşayınca  iri doğranmış biber, halka halka doğradığımız soğan, ve sarımsaklar bütün olarak atılır. 5 dakika pişirilir ardından domatesler küp küp doğranıp eklenir. Baharatlar ve yağını da ilave edip bir 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve güveç kabına yerleştirin. Üzerine kaşarı rendeleyin ve 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Odun ateşinde pişirecekseniz:

 Bütün malzemeyi yukarıda söylediğim şekilde doğradıktan sonra aynı sıralama ile güveç tenceresine dizin. Fırına verin. Fırından çıkardıktan sonra kaşarı üzerine rendeleyin ve üzerini kapalı bir şekilde bir kaç dakika fırında bekletin ki kaşarlar erisin. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder