Malzemeler:
Yarım Paket Makarna (uzun makarna veya erişte gibi olursa resimdeki gibi daha kolay olur)
200 gr Kıyma
2 Soğan
4 Domates
2 Biber
2 Fesleğen Yaprağı
Kaşar Peyniri
Tuz, karabiber, Zeytinyağı
Yapılışı:
Makarnamızı haşlamaya bırakıp bir tavada soğan ve kıymamızı kavuralım. Biberleri ekleyelim bir kaç dakika daha kavurup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim. İsteğe göre bir miktar salça da ekleyebilirsiniz ama ben eklemedim. Malzemeler piştikten sonra tuz, baharat ve fesleğen yapraklarını kıyıp ekliyoruz ardından ocaktan alıyoruz.
Haşlanan makarnayı fırın kabına kuş yuvası şekli vererek porsiyon porsiyon dizelim bir çatal yardımı ile. Ortasını biraz açıp içine kıyma harcından dolduralım. Üzerine kaşar rendeleyip 200 derecelik fırında peynirler eriyene kadar bekletelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder