21 Ocak 2013 Pazartesi

Susamlı Poğaça


Malzemeler:

1 Su B Süt
1 Su B Sıvı yağ
1 Paket Yaş Maya
1 Yemek Kaşığı Şeker
2 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Yumurta
Alabildiğince Un
Bol miktarda susam

Yapılışı:

Mayayı 2 buçuk su bardayı ılık suyun içinde şekeri de ekleyerek eritelim. Ardından süt, sıvı yağ, tuz ve unu ilave edip kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım.
Ardından hamura şekiller verelim. Ardından yumurtaları bir kaba kıralım ve iki yemek kaşığı yağ ile iyice çırpalım. Şekil verdiğimiz hamuru bu karışıma batırıp susama bulayalım. Eğer bu işlemi yaparken şekli bozulduysa tekrar şekil verebilirsiniz. Fırın tepsisine dizip 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Not: Dilerseniz susamları bir süre kavurup ondan sonra kullanabilirsiniz. Ayrıca isteğe göre poğaçanızı peynirli , patatesli veya kıymalı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder