21 Ocak 2013 Pazartesi

Yoğurtlu Kızarmış Kabak


Malzemeler:

1 kg Kabak
1 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarımsak
Dereotu
Tuz

Yapılışı:

Kabakları halka halka doğrayıp kızgın yağda harlı ateşte kızartıyoruz. Sarımsakları ezip, çok ince kıydığımız dereotunu yoğurt ile karıştırıyoruz ve servis tabağında kabakların üzerine gezdiriyoruz.

Unutmayın!!! Kızartmadan önce doğranmış kabakları on dakika kadar sütün içinde bekletirseniz daha az yağ çekip hem daha sağlıklı hem de daha az kalorili olacaktır sizin için. Ayrıca kızarmış yağın içine atmadan önce kağıt havlu ile kurulayın.

Ayrıca eğer yoğurt ile sarımsağı bir kaç saat erkenden karıştırıp dolapta bekletme şansınız varsa birbiriyle bütünleştiğinde daha iyi sonuç alırsınız. Ancak aynı şeyi dereotu için söyleyemeyiz zira bekleyince dereotunun tadı çok ağır olur. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder