15 Ocak 2013 Salı

Patlıcanlı Sebzeli Makarna

Malzemeler:

Yarım Paket Makarna
3 Domates
3 Patlıcan
1 Çay Bardağı Bezelye
2 Kabak
Tereyağı, tuz, karabiber, fesleğen yaprağı

Yapılışı:

Makarnamız haşlanırken uzunlamasına kesilen patlıcanlar tavada kızartılır. Kabakları yuvarlak kesip tavada kızartalım çok az miktar yağ ile. Üzerine küp küp domatesler, bezelyeler ve fesleğen yaprakları ilave edilir. Sosu haşlayıp süzdüğümüz makarnayla karıştıralım. Kek kalıbına patlıcanları uçları dışarıda kalacak şekilde dizelim. üzerine makarnayı ekleyelim.İsteğe göre kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. Ardından patlıcanları resimdeki gibi kapayalım ve 200 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Kalıbı ters çevirip isteğe göre süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder