16 Ocak 2013 Çarşamba

Lahana Sarması


Malzemeler:

Lahana Yaprakları
1 Soğan
500 gr Kıyma
1 Çay Bardağı Pirinç
Kuru nane, salça, tuz, karabiber, sıvı yağ

Yapılışı:

Lahana yapraklarını haşlıyoruz. Suyunu iyice süzüyoruz. Derince bir kapta bütün iç malzemesini, soğanı da ince ince doğrayarak karıştırıyoruz. Lahana yaprağını damar kısmından ikiye bölerek sarmamızı sarıyoruz.

Tencerenin en alt kısmına yırtık yapraklarınızı döşeyin ki lahananın dibi tutmasın. Tencereye sarmaları dizdikten sonra üzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyuyoruz ve bir miktar su ekleyip ocakta pişmeye bırakıyoruz. Dilerseniz pişmeye yakın tekrardan yağ ve limon suyu hatta nane ekleyebilirsiniz. Üzerine yoğurtla servis edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder