Malzemeler:
Yarım kg Kemikli Et
300 gr Nohut
1 Soğan
Salça, tuz, yağ, baharatlar
Yapılışı:
Nohutu önceki günden ıslayalım veya önceden karar vermeden yaptıysanız düdüklüde haşlamanız yeterli olacaktır.
Ocakta yapacaksanız:
Soğanları ince ince kıyıp salça ve yap ile tencerede çevirelim. Etleri ekleyip bir süre daha soteleyelim. Ardından nohutu ekleyip bir süre hepsi beraber baharatlar ile sotelensin ve ardından et suyu ilave edelim malzemeyi dört parmak geçecek kadar ve pişmeye bırakalım. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin.
Güveçte yapacaksanız. Bütün malzemeyi et, nohut, soğan şeklinde sıralamaya uyarak dizelim ve baharatlar ile tuzu ekleyip sıcak suda erittiğimiz salçayı gezdirelim. En üste bir yemek kaşığı tereyağını ekleyelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder