15 Ocak 2013 Salı

Fırında Somon

Malzemeler:

Somon Dilimleri (kişi sayısına göre)
Dereotu, maydanoz, fesleğen yaprağı veya defne yaprağı
Her somon dilimi için 2 Diş Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz, limon, karabiber

Yapılışı:

Somonları fırın tepsisine dizip üzerine ezdiğiniz sarımsakları somon kesiklerine girecek şekilde ekleyin. Somonun kesiklerine ben tereyağı da sıkıştırıyorum çok lezzetli oluyor. Bütün baharatları üzerine ekleyip dilerseniz dilim şeklinde limonları somonun üzerine koyun. İsterseniz suyunu sıkıp gezdirin. Ben bazen beyaz peynir ekliyoruz tuz yerine nefis bir lezzet katıyor. Fırın kabının üzerini folyo ile kaplayın ki buharında pişerek daha lezzetli olsun. 200 derece fırında somon dilimlerinin kalınlığına göre değişir fakat ortalama yarım saat kadar pişirin. 

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder