13 Ocak 2013 Pazar

Keşkek

Malzemeler:

750 gr Buğday
1 Su Bardağı Nohut
500 gr Et ( tavuk veya kırmızı et tercihe göre)
Salça, tuz, tereyağı

Yapılışı:

Odun fırınında pişirecekseniz:

Güveç tenceresinin içine nohut, et ve buğday ile tuzu üzerini bir karış geçecek şekilde su ekleyip odun fırınına veriyoruz. Malzemeler püre edilecek kıvama gelince fırından alıp eziyoruz.

Düdüklüde pişirecekseniz:

Aynı şekilde malzemeleri tencereye dizip kısık ateşte iki saat kadar pişiriyoruz. Ardından eziyoruz kaşık yardımı ile.

Tabağımıza alıp üzerine tereyağında kavurduğumuz salçamızı gezdirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder