21 Ocak 2013 Pazartesi

Kabak Graten


Malzemeler:

1 kg Kabak
150 gr Kıyma
1 Soğan
1 Domates
1 Yemek Kaşığı Un
Yarım Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Tereyağı,tuz, karabiber

Yapılışı:

Soğanı rendeleyip kıyma ile kavurun.Kıyma pişmeye başladıktan sonra rendelenmiş domatesi ekleyin. Tuz ve baharatını ekleyip harcımızı kenara ayırın.
Kabakları iki ucundan kesip ortasından uzunlamasına ikiye ayırın. Kabuklarını soymanızı pek tavsiye etmem ama istemezseniz soyabilirsiniz. Sıcak ve tuzlu suda 5-10 dakika kadar kaynatın.  Kaynayan kabakları fırın tepsisine alın ve içlerini oyarak boşaltın. Harcımızı bu boşluklara doldurun.

Küçük bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritip unu kavuralım. Un pembeleşmeye başlayınca soğuk sütü çok yavaş bir şekilde dökün ve kıvamını alınca ocaktan indirin. Tepsideki kabakların üzerine bu sostan dökün ve kaşar peynirini serpin. 200 derelik fırında kaşarların üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder