18 Ocak 2013 Cuma

Soslu Tavuklu Karnıyarık


Malzemeler:

6 Patlıcan                                                             Sos için: 
250 gr Tavuk                                                                   1 Su Bardağı Süt
1 Soğan                                                                           1 Tatlı Kaşığı Un
3 Diş Sarımsak                                                                 Tereyağı
3 Biber
3 Domates
Salça, Tuz
Kaşar Peyniri

Yapılışı:

Patlıcanları kızartıyoruz veya imkanınız varsa közleyebilirsiniz. Diğer yandan bir tavada tavukları kuşbaşı doğrayıp, soğan ve biberlerle soteliyoruz. Domatesi küp küp doğrayıp ekliyoruz. Sarımsakları ezerek harca ilave ediyoruz. Unutmayın ki sarımsakları doğramak yerine ezerek kullanırsanız yemeklerde, çok daha lezzetli olacaktır.
Sosu hazırlamak için bir yemek kaşığı ile unu tavada kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca yavaşça soğuk sütü ilave ediyoruz, hızlı karıştırarak.
Ardından patlıcanları fırın tepsisine dizin ve ortasına harcı ekleyin üzerine beşamel sosu gezdirip kaşar peynirle üzerini örtün. 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder