21 Ocak 2013 Pazartesi

Kilis Tava (Tepsi Kebabı)

Malzemeler:

700 gr Kıyma (bol yağlı etten)
4 Kırmızı Biber
2 Yeşil biber
2 Kuru Soğan
4 Domates
5 Diş Sarımsak
2 Patates
Tuz, baharatlar

Yapılışı:

Soğan, sarımsak ve kırmızı biberler blender ile ince doğranır. Eğer elde doğramak isterseniz; soğan ve sarımsağı rendeleyin ve biber yerine de biber salçası kullanın. Ardından kıyma, tuz, karabiber, kekik ve pul biber eklenip iyice yoğurulur. Yağlanmış fırın tepsisine ince ince doğradığımız patatesler dizilir ve üzerine kıyma yayılır. Ardından en üste domates ve biberleri dizip 200 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder